نادى اجتماعى ثقافى
 
الرئيسيةالبوابةاليوميةمكتبة الصورس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 المطبخ النوبي والمطبخ العصري

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
MoHaMeD

avatar

عدد المساهمات : 164
نقاط : 418
تاريخ التسجيل : 23/10/2009
العمر : 45
الموقع : نادي ماري العام

مُساهمةموضوع: المطبخ النوبي والمطبخ العصري   الثلاثاء نوفمبر 03, 2009 1:57 pm






تحية طيبة وبعد
مقارنة بين المطبخ النوبي زمان بقدر البساطة وقلة الامكانيات الاان الاكل كان له مذاق خاص وطبعا اشهر اكلاتنا هي الجكود وياحلاوته وطعامته وجماله مع البيض المقلي فى الطاجن المعمول على الحطب تاكل صوابعك وراه بالهنا والشفا
مش هو ده الموضوع
ولكن الموضوع ان هناك كانت اكلات نوبية شعبية ومشهورة اصبح لها مقابل فى المطبخ العصري زي ايه اقولك
البيتزا فى العصر الحالي يقابلها فى مطبخنا النوبي القديم تومن داريد إذا اتعملت بالبصل والخضرة من الداخل
وطاجن جورس لو اتعمل بالسكر واتغمز فى العسل والقشطة
الكريم كرمل هو العصيدة بتاعتنا بتاعة زمان
الكاستر هو الكرم مديد بضم الكاف
واللبن الزبادى هو الاتشى كريد بتاعنا زمان
وام على هي الاكلة الشهيرة يقابلها فى المطبخ النوبي اتشى فتيد فتة اللبن بالعيش الغير مملح
دى الجاجات اللي انا فاكره وارجوا ان تكون هناك دعوة للتأمل والمناقشة





_________________
تحياتي لكم
محمد ابويوسف

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://nadimaria.ahlamontada.net/profile.forum?mode=editprofile
 
المطبخ النوبي والمطبخ العصري
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
نادى ماريا العام :: منتدي المرأة النوبية-
انتقل الى: