نادى ماريا العام
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


نادى اجتماعى ثقافى
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 المطبخ النوبي والمطبخ العصري

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
MoHaMeD

MoHaMeD


عدد المساهمات : 164
نقاط : 418
تاريخ التسجيل : 23/10/2009
العمر : 52
الموقع : نادي ماري العام

المطبخ النوبي والمطبخ العصري Empty
مُساهمةموضوع: المطبخ النوبي والمطبخ العصري   المطبخ النوبي والمطبخ العصري I_icon_minitimeالثلاثاء نوفمبر 03, 2009 1:57 pm

المطبخ النوبي والمطبخ العصري 11cy0qv9

المطبخ النوبي والمطبخ العصري 30283_2128247440a82965e3


تحية طيبة وبعد
مقارنة بين المطبخ النوبي زمان بقدر البساطة وقلة الامكانيات الاان الاكل كان له مذاق خاص وطبعا اشهر اكلاتنا هي الجكود وياحلاوته وطعامته وجماله مع البيض المقلي فى الطاجن المعمول على الحطب تاكل صوابعك وراه بالهنا والشفا
مش هو ده الموضوع
ولكن الموضوع ان هناك كانت اكلات نوبية شعبية ومشهورة اصبح لها مقابل فى المطبخ العصري زي ايه اقولك
البيتزا فى العصر الحالي يقابلها فى مطبخنا النوبي القديم تومن داريد إذا اتعملت بالبصل والخضرة من الداخل
وطاجن جورس لو اتعمل بالسكر واتغمز فى العسل والقشطة
الكريم كرمل هو العصيدة بتاعتنا بتاعة زمان
الكاستر هو الكرم مديد بضم الكاف
واللبن الزبادى هو الاتشى كريد بتاعنا زمان
وام على هي الاكلة الشهيرة يقابلها فى المطبخ النوبي اتشى فتيد فتة اللبن بالعيش الغير مملح
دى الجاجات اللي انا فاكره وارجوا ان تكون هناك دعوة للتأمل والمناقشة


المطبخ النوبي والمطبخ العصري 30283_1881447440af705c47

المطبخ النوبي والمطبخ العصري 100978_1210451651
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://nadimaria.ahlamontada.net/profile.forum?mode=editprofile
 
المطبخ النوبي والمطبخ العصري
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» الارجيد النوبي بين الماضي والحاضر

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
نادى ماريا العام :: منتدي المرأة النوبية-
انتقل الى: